Almás cukkinileves

Almás cukkinileves

Az úgy kezdődött, hogy meleg ide, meleg oda levesre vágytam, méghozzá valamilyen zöldséglevest ettem volna a legszívesebben. Hát ez zöld(ség) lett, nem is akármilyen 🙂
Cukkini ilyenkor mindig van itthon, így egyértelmű volt, hogy az lesz a kiindulási alap…

A többi pedig jött magától, vagyis a hűtőből, mert annak a tartalmából garázdálkodtam…
Aki szereti a zöld leveseket és a friss ízeket, az nem fog benne csalódni! Ráadásul hidegen és melegen is finom…

Almás cukkinilevesHozzávalók: 1 közepes cukkini, 2 savanykás nyári alma, (ez a két hozzávaló nagyjából egyforma arányban) 1 kis fej édes hagyma, 1 ágacska kakukkfű, só, színes bors
Tálaláshoz sűrű kókusz tejszín

Az apróra vágott hagymát kevés vízben megpároltam, én direkt nem használtam zsiradékot, hogy jó könnyed legyen a végeredmény. A megpárolt hagymához adtam a megmosott, héjastól darabolt cukkinit, felöntöttem annyi vízzel hogy ellepje és 5 percig főztem. Ezután a meghámozott almát is beledaraboltam, sóztam borsoztam, a kakukkfű leveleit is beleszórtam, majd 2 perc forralás után késszé nyilvánítottam 🙂 Ez egy roppant gyors leves 🙂
Pürésítettem és tálaláskor egy kanálka sűrű kókusztejszínnel bolondítottam meg a végeredményt.
Könnyű nyári leves és egy újabb bizonyíték arra, hogy a cukkini mindenre jó 🙂

Almás cukkinileves

Pin It

Vélemény, hozzászólás?