Csípős csicserikrém

Csípős csicserikrém

Szerintem nem csak én vagyok úgy vele, hogy megunom a szokásos felvágott-vaj, vagy épp szalámis szendvicseket és valami másra vágyok. Sokszor leginkább húsmentes reggelire, uzsonnára…

Fent leírt esetekben az egyik nagyon sokoldalú alapanyagom a csicseriborsó, amiből remek krémek készíthetők. Most egy pikáns, kicsit füstös, kicsit csípős krém receptjét osztom meg veletek.
Csicseriborsót már sok helyen lehet kapni, de rendelhető webáruházból is, például innen.

Csípős csicserikrémHozzávalók: 20 dkg csicseriborsó, 1 evőkanál füstölt tört paprika, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, kb 0,5 dl a főzővízből, ízlés szerint só, őrölt fehér bors és cayenne bors

A csicseriborsót én egy éjszakára vízbe áztatom, felhasználás előtt leöblítem és kb 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. A főzővizet soha nem öntöm ki!
Késes betétű robotgépbe teszem, hozzáadom az olajat és a fokhagymát és elkezdem pépesíteni. Ahogy dolgozik a gép, már látható, hogy a kívánt krémes állag eléréséhez mennyi vizet adjak hozzá, de még így is csak apránként adagolom a főzővizet. A krémesített csicseriborsóhoz adom a fűszereket, a füstölt pirospaprikát, a sót, borsot, legvégül pedig a csípősségéért felelős cayenne borsot.

Csípős csicserikrémÉn legjobban csírákkal vagy mikor zöldségekkel szeretem tálalni, de jól passzol hozzá egy kis sózott lila hagyma vagy akár a hagyományos paprika, paradicsom is.

Csípős csicserikrém

Pin It

Vélemény, hozzászólás?