Brokkoli steak, csicseris zöldségraguval

Brokkoli steak, csicseris zöldségraguval

Az idei évben még egészségtudatosabban tervezek étkezni és ez azért is jó hír, mert sok sok extra zöldséges recept lesz. A mai a kedvenc zöldségemből készült “steak”, mert a brokkoli erre is nagyon alkalmas, ráadásul ezzel az étellel remekül jól lehet lakni.

Paleo diétába is beilleszthető, ha a csicserit kihagyjuk, helyette például így a téli időszakban főtt gesztenyét adhatunk hozzá.
Hangzatos neve ellenére ez egy 10 perc alatt összedobható, nagyon egyszerű fogás.

Brokkoli steak, csicseris zöldségraguvalHozzávalók: 1 jó tömör, duci brokkoli, 1 lila hagyma – vagy édes hagyma, 1 cukkini, 1 sárgarépa, 3-4 szárzeller, 1 kápia paprika, 1 csésze főtt csicseriborsó, 3 evőkanál szőlőmagolaj
só, bors, római kömény, koriander, cayenne bors, füstölt pirospaprika

A brokkolit szeletekre vágjuk és egy serpenyőbe egy evőkanál hevített olajon a szeleteket megsütjük. Én ezt úgy teszem, hogy az egyik felét a szeletnek megsütöm kb 3 perc alatt, megfordítom és fedőt teszek rá a következő 2 percre. Mikor kiveszem a serpenyőből akkor sózom, borsozom frissen darált bors keverékkel.
Készülhet kontakt grillben is, ott forgatni sem kell, de akkor is a 3-4 perces sütési idő után sózom, borsozom.
A zöldségraguhoz vagy konzerv csicserit használok vagy előre megfőzöm sós vízben.
A zöldségeket csíkokra vágom és a két evőkanálnyi olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a répát, aztán a paprikát, a szárzellert néhány perces különbséggel. Utoljára kerül bele a paprika a cukkinivel és a szeleteléskor leesett brokkoli darabkák. Legvégül adom hozzá a főtt csicserit és a fűszereket.

Brokkoli steak, csicseris zöldségraguvalA zöldségraguhoz bármilyen zöldség használható, egyedül a sorrendre kell figyelni, hogy a legkeményebb zöldségekkel kezdjük a pirítást, majd a könnyen puhulók a végén kerüljenek bele. Fűszerezni is ízlés szerint lehet, de sózni csak a legvégén, hogy ne puhuljanak el a zöldségek, maradjanak friss roppanós állagúak.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?