Vöröslencse curry spenóttal

Vöröslencse curry spenóttal

A tavalyi év utolsó főzésének receptjével kezdem az új évet, ezúton is sikerekben, egészségben, bőségben, jóságban bővelkedő, boldog 2018-at kívánva MINDENKINEK! 🙂
A magam részéről remélem olyan fantasztikus ízekkel járulhatok hozzá az új esztendőhöz, amilyen íz orgiával zártuk a tavalyit, ezzel a recepttel 🙂

Barátokkal töltöttük a Szilveszter estét és arra gondoltam a malacsült mellé a jól bevált lencsesalátámat készítem el idén is. Aztán szembejött velem ez a recept és “elvesztem” 🙂 Persze picit a saját szánk ízére formáltam, de egy dologban biztos vagyok, ha jön a medvehagyma szezon, azzal is ki fogom próbálni!

Ez a vöröslencse curry egy fantasztikus vegán fogás, ami természetesen glutén-, tej-, tojás- és szójamentes. Tálalható autentikusan rizzsel, lepénykenyérrel vagy szinte bármivel amit szívesen ennénk hozzá. Nekem például önállóan is bőven elegendő és laktató fogás, de a szilveszteri asztalon köretként is remekelt 😉

Vöröslencse curry spenóttalHozzávalók: 40 dkg vöröslencse, 20 dkg bébi spenót, 1-1 darab sárga, zöld, piros kaliforniai paprika, 1 doboz kókusztej (kb 4 dl), 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (kb 40 dkg), 1 csokor újhagyma, 3 duci gerezd fokhagyma, 0,5 l víz, 3 evőkanál olaj, 1 kb 2×2 cm-es gyömbér, 1 csapott evőkanál őrölt koriander, 1 csapott evőkanál kurkuma, 1 csapott evőkanál őrölt római kömény, 1 teáskanál mustármag, 1 teáskanál cayenne bors, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, só, 1 fél citrom leve

Apróra vágtam a hagymát, fokhagymát és az olajon megdinszteltem. Amikor a hagyma már üvegesedett, hozzáreszeltem a gyömbért, belekockáztam a magtalanított paprikákat és a spenót leveleket, kicsit lepirítottam.

Vöröslencse curry spenóttalAmikor a spenót levelek is összeestek, sorban minden fűszert beleszórtam, folyamatosan kevergettem és hagytam, hogy a fűszerek is kiengedjék aromájukat. Olyan illat volt a konyhában és a konyhán túl is, hogy aki addig nem volt éhes ennek hatására már a konyhaajtóban türelmetlenkedett 🙂

Beleszórtam a lencsét, felöntöttem a kókusztejjelVöröslencse curry spenóttal

hozzáadtam a vizet, a paradicsom konzervet, amiben most igazi olasz szilva paradicsomok voltak, ezeket szintén felkockáztam, mint a paprikát. Összekevertem, lefedtem és 20 percre a sorsára hagytam, ennyi épp elég a lencsének. Amikor elzártam a tűzhelyet alatta, belecsavartam egy fél citrom levét és elkevertem benne. Tálaláskor bármilyen friss zöld jól illik hozzá: snidling, koriander, petrezselyem, újhagyma szár, de én erről elfeledkeztem így a kertben még épp fellelhető friss zellerlevelekkel tálaltam.

Vöröslencse curry spenóttal

Vöröslencse curry spenóttalVöröslencsét az Ataisz webáruházából rendeltem 😉

Pin It

Vélemény, hozzászólás?