Annyira, de annyira szeretem… Szép selymes, markáns, de mégsem tolakodó íz, akár kenyérre kenve, akár magában zöldségekkel, vagy bármilyen szendvicsbe ízesítőként. Ez a tojáskrém egyszerűen mindenhogy jó!
Feltaláltam a spanyolviaszt! Ja, nem… csak egyszerűen megbolondítottam a zsidó tojást egy kis (vagyis sok) medvehagymával 🙂 Annyira finom lett, hogy mégiscsak feltaláltam a spanyolviaszt 🙂
Hozzávalók: 6 db főtt tojás, 12 dkg libazsír, só, bors, 1 csokor (úgy 15 levél) medvehagyma
A keményre főzött tojásokat a libazsírral késes betétű robotgépbe teszem és összeturmixolom. Sózom, borsozom (én fehér borsot daráltam bele) és ollóval belevagdalom a medvehagymát. Újra turmixolom, egészen addig, hogy a medvehagyma teljesen apró legyen benne.
Pár perc az egész és egy csuda finom kenőke a végeredmény.