Gyors paleo töltött kalácska

Gyors paleo töltött kalácska

Idén az utolsó utáni pillanatban döntöttem el, hogy mégis sütök kalácsot az ünnepi vacsorához. Mivel vacsora, így mindenképp szénhidrát csökkentett lisztkeverékben gondolkoztam és valami nagyon gyors megoldásban…

Az általam nagyon kedvelt Éléskamra lisztek közül a “valódi barna” lisztkeverékre esett a választásom és nem bántam meg, gyorsan egyszerűen kivitelezhető volt amit elgondoltam… Az is jó benne, hogy szinte bármivel tölthető, bármikor elővehető recept, tálalhatjuk szeletelve, töltött kalácsként, de akár “gombócokra” szedve is vendégváró falatokként. Szeleteléskor nem esik szét, szépen szeletelhető…

Gyors paleo töltött kalácskaHozzávalók: 250 g Éléskamra Valódi barna lisztkeverék, 1 tojás kettéválasztva, csipet só, 2 evőkanál cocomas, 2 evőkanál kókuszolaj, 1 teáskanál méz, 1,5 dl víz
Töltelék: medvehagymás mustár, füstölt csirkemell

a tojás sárgáját a csipet sóval, a cocomassal, mézzel és a kókuszolajjal kikevertem, hozzáadtam a vizet, majd a lisztkeveréket is belekevertem kézi robotgéppel.
A tésztát 20 percig a pulton hagytam pihenni, majd nedves kézzel kilenc golyót formáztam belőle.
A gömböcöket a tenyeremben szétlapítottam mokkáskanál medvehagymás mustár (paleo mustárba kevertem darált medvehagymát) és néhány darabka füstölt csirkemell filé került
Gyors paleo töltött kalácskaÖsszefogtam a tésztát és gombóccá hengergettem (mint a szilvás gombócot 🙂 )
Sütőpapírral bélelt kis kalácsformába rakosgattam, alulra szorosan 6 darabot, megkentem tojásfehérjével, aztán rá a maradék hármat és ismét lekentem.
Gyors paleo töltött kalácskaIsmét a pulton pihent, de már csak addig, míg a sütő felmelegedett 200 fokra. 20 percig sütöttem 200 fokon, utána 160 fokon még 15 percet.
Rácson hagytam kihűlni, teljes kihűlés után szépen szeletelhető.

Gyors paleo töltött kalácska

Pin It

Vélemény, hozzászólás?