Az epres túrókrém régi szerelem… Ez a tejmentes túrókrém, ami a mltán népszerű tojásfehérje “túróból”, azaz ToTu-ból készül, pedig az új 🙂
A tojásfehérje túró jól bizonyított már számtalan esetben akár sós, akár édes receptben kívántam vele a túrót helyettesíteni. Házilag is el lehet készíteni, bár a házi változat soha nem lesz olyan száraz rögös, mint a Totu. Van amikor ez nem baj, ha van kedved nekiállni itt találsz receptet hozzá.
Én most Totut használtam, mivel annyira szép epret vettem, hogy most és azonnal akartam frissen akartam falatozni 🙂
Hozzávalók: 300 g ToTu, 200 g ToTu krém, 0,5 dl víz, 1 vegyszermentes citrom héja, 3 cl citromlé, ízlés szerint édesítő
200 g eper darabolva, 150 g eper turmixolva
Az elkészítés roppant egyszerű, a ToTu krémet kikevertem a vízzel, citromlével, hozzáadtam a ToTut és botmixerrel az egészet krémmé pürésítettem. Belekevertem a citromlét, a reszelt citromhéjat és édesítettem.
Az apróra vágott epret a pohár aljára tettem, rákanalaztam a “túró”krémet, majd a szintén botmixerrel pürésített eperből kanalaztam rá.