Nyúl dzsem

Nekem a sárgarépa nagy kedvencem, nyersen, sülve-főve mindegy, de jöhet… Lehet azért mert gyerekkoromban sokszor mondták, edd meg, mert nem fogsz tudni fütyülni… Hát, nem tudok, pedig aki nálam több répát eszik, az már tényleg nyuszkó:)
Tavaly a nagy lekvár főzések közepette jött az ötlet, hogy kipróbáljam és akkora sikere volt, hogy sok-sok üveg elkészült belőle… A legfinomabb állagát igazából kb. bő fél év után éri el, de ezt nálunk csak akkor van ideje megvárni, ha egy kis üveggel sikerül eldugnom valahova…
Hozzávalók 4 db 370ml üveghez:
1 kg sárgarépa lereszelve
50 dkg nád cukor
5 citrom héja belereszelve
4 citrom leve
kb 1 liter víz
1 mokkáskanál őrölt fahéj
és türelem:)
A répákat lereszeljük, a többi hozzávalóval együtt feltesszük főni és amikor a víz felforrt kis lángon addig főzzük amíg a vizet elforrja magáról. A jól besűrűsödött lekvárt ízlés szerint pürésíthetjük botmixerrel, vagy akár hagyhatjuk ahogy van, az ízén nem, az állagán változtat, lekvárosabb, ha pürésítjük:)

Ugyanez elkészíthető naranccsal is, akkor ehhez a mennyiséghez 4 narancs héj és 4 narancs leve megy bele.

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Nyúl dzsem” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Sütőtökös kekszgolyók plusz cukor nélkül | Imrei Pékség

Vélemény, hozzászólás?