Sonkás burgonyafánkocskák

sonkás burgonyafánk

Nem tudom ki hogy van vele, krumpli püréből vagy nem sikerül eleget csinálnom, vagy (ez utóbbi a jellemző) mega/giga mennyiséget. Ez történt szombaton is, ráadásul zelleres püré maradt egy fél lábosnyi… Ételt nem dobunk ki, kutya gyerek krumplit nem eszik, így kellett egy gyors ötlet…

Álldogáltam egy darabig a lábos felett, mivel a zeller bezavart az összes szoba jöhető felhasználási módba (krumpli gombóc, szilvás gombóc, stb), aztán eltöltöttem egy kis időt a nyitott hűtőajtóban is, persze itt már lényegesen rövidebbet, ennek persze két oka van:
1. megláttam a benne lapuló főtt, füstölt sonkát,
2. én vagyok a megszállott energia takarékos, tehát még magamra is rászólók, hogy csukd már be azt az ajtót:))))

Szóval megvolt a gyors, egyszerű, de nagyszerű vacsora öltet: sonkás burgonyafánkocskák, chili zselével.

sonkás burgonyafánk

Bizton mondhatom, hogy fokhagymás tejföllel is nagyon finom lett volna, de már annyira vártam az alkalmat, hogy kipróbáljam élesben a chili zselémet, hogy nem hagyhattam ki ezt a remek lehetőséget.

A recepthez itt nsonkás burgonyafánkincsenek pontos hozzávalók, hiszen adva volt egy adag püré, került bele egy pici tej, amiben megfuttattam egy darabka élesztőt, apróra vágtam úgy 20 dkg sonkát, az is ment a tésztába, belekevertem egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvett. Pihent néhány órát, de csak azért ilyen sokat, mert még korán lett volna vacsorázni, bármennyire is izgalomba hozott az ötlet. Aztán forró olajban kisütöttem, nem kell forgatni, ha jó a tészta fordul magától:)

sonkás burgonyafánk

A helyzet az, hogy azzal kezdtem, krumpli püréből inkább sokat csinálok, mint keveset… Jelentem, most kevésnek bizonyult:))))

Pin It

Vélemény, hozzászólás?