Brokkolival töltött csirkemell, majonézes krumplisalátával

Brokkolival töltött csirkemell

A hagyományos vasárnapi rántott csirkemell egy ici-pici csavarral gyorsan különleges étekké alakítható. Sokféle töltelékkel készíthető, most a téli kedvencünket a brokkolit vettem elő.

A brokkolival töltött csirkemell nagy kedvenc, a “töltöttek” közül, talán csak a sonkával, sajttal töltött előzi meg. Az elkészítése nem igényel különösebb türelmet, vagy előkészületeket, hiszen a brokkoli nyersen is fogyasztható, ezért a töltelékhez sem szoktam csak épp egy picit megpárolni.

Brokkolis csirkeHozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 30 dkg brokkoli rózsákra szedve, só, bors
a panírhoz: tojás, liszt, morzsa, a sütéshez olaj

A brokkolit rózsákra szedem, az kisebbeket választom ki a husihoz és forró víz felett párolóedényben egy kicsit megpárolom. Épp csak annyira, hogy ne legyen túl kemény, de roppanós maradjon.
A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom, borsozom. A hússzelet egyik felére teszem a brokkoli rózsát, ráhajtom a másik felét és fogvájóval megtűzöm, így panírozom a hagyományos módon. Forró olajban kisütöm, papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat beszívja.

brokkolival töltött csirkeFélbevágva tálalom, ekkor a fogvájó is eltávolítható evés előtt. Mi most majonézes burgonyával ettük.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?