
Sláger ez a keksz nálunk, mióta kóstoltuk… Annyiban tér el a szokásos menetrendtől, hogy nem én sütöm, hanem kisírom, hogy süssenek nekem 🙂
Ági barátnőm szokta ezt a kekszet sütni, ez a mostani is az Ő keze munkáját dicséri, az engedélyével fotózta és teszem közzé a receptet, mert nekünk nagyon ízlik… Ráadásul, mint sokszor a legfinomabb dolgok általában, ez is roppant egyszerű 🙂
Hozzávalók: 18 dkg vaj, 11 dkg porcukor, 4 dkg barnacukor (ha nincs, akkor kristálycukorral), 1 tojás, 1 cs vaníliás cukor, 22 dkg rétesliszt (csak és kizárólag!!!!!), fél cs sütőpor, 13 dkg durvára tört dió, 10 dkg apróra vágott étcsoki
A vajat a három féle cukorral és a tojással habosra keverni, a sütőporral elkevert lisztet belekeverni. Majd a diót és a csokit hozzáadni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kb fél evőkanálnyi halmokat teszünk (nagy gáztepsibe 4 x 4 fér). Kb 160 fokon sütni. (kb 20-30 perc).
Sütőből kivéve késsel, óvatosan lefejteni a papírról. Vigyázat törik!!!!!
Jól záródó dobozban sokáig eláll(na). Nem, nem áll el… sajnos nincs olyan jól záródó doboz, amiben ez a keksz elállhatna, mert bármilyen doboz sűrűn kerül nyitogatásra, ha tudjuk, ez van benne 🙂
Utóirat: a receptet barátnőm is nézte valahol, de már nem emlékszik, honnan mentette le magának… mivel ő magán felhasználó, és nem tegnap talált rá erre a kekszre, ez számára nem is lenne érdekes, de kérem, ha valaki magáénak vallja eme csuda finom kekszet jelezze! 🙂