Mostanában nagyon megkedveltem a szegfűszeget… Nemcsak illatát, de az ízét is!Feltétlen bele kellett csempésznem egy kekszbe, a csoki pedig nem maradhatott ki mellőle…
Csoki azért is kellett bele, mert a 60. VKF! fordulónak Bonbon Mánia a háziasszonya és a feladat amit ránk testált megkövetelte a csokit 🙂 Az eddigi VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) történelmet a Select food blogon olvashatjátok.
Keksz és csoki nálam remek páros, most pedig hozzájött ez a kis illatos fűszer, hát, nem mondom, hogy dátumtól függetlenül ne hozna karácsonyi hangulatot a konyhába 🙂
Hozzávalók: 150 g darált dió, 200 g puha vaj, 1 dl tejföl, 100 g porcukor, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 300 g finomliszt, 10 dkg keserű csokoládé, késhegynyi szódabikarbóna
A szóráshoz 2 evőkanál porcukor
A puha vajat összedolgoztam a porcukorral és a tejföllel, majd a robotgép segítségével beledolgoztam a dióval, szegfűszeggel és szódabikarbónával elkevert lisztet. Végül hagytam, hogy a gép beleforgassa az apróra tört csokoládét is.
A kész tésztát még kézzel átgyúrtam és golyókat formáztam belőle. Sütőpapírral terített sütőlemezre kerültek, miután a tenyerem szétnyomtam a golyóbisokat. Lehet vékonyabbra is készíteni, akkor ropogósabb kekszek lesznek, így vastagabb formájukban inkább omlósak, nekünk ez jött be jobban. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt sültek meg.
Még forrón a sütőlemezen szórtam meg porcukorral.
A kész tésztát még kézzel átgyúrtam és golyókat formáztam belőle. Sütőpapírral terített sütőlemezre kerültek, miután a tenyerem szétnyomtam a golyóbisokat. Lehet vékonyabbra is készíteni, akkor ropogósabb kekszek lesznek, így vastagabb formájukban inkább omlósak, nekünk ez jött be jobban. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt sültek meg.
Még forrón a sütőlemezen szórtam meg porcukorral.