Brokkolis-karfiolos csirkemell a Blogkóstoló 12. fordulójának alkalmából

blogkóstoló 12

Elérkezett a Blogkóstoló nevű játék újabb fordulója és a nagy örömömre Fortuna most egy ismerős és számomra kedves bloghoz sorsolt. A Blogkóstoló játékban bloggerek főznek egy-egy számukra kisorsolt blogról, mintegy “megkóstolva” azt, egy háziasszony szárnyai alatt 🙂

Ennek a fordulónak a háziasszonya Zsuzsi, akinél olvashattok a játékról, valamint a fordulós sorsolása is megleshető itt.

Egyik szemem sírt, a másik nevetett ahogy mondani szokás, amikor megláttam hogy Rubin S. Gaby blogját kaptam a sorsoláson 🙂 Szeretem ezt a blogot, remek sütik tárháza és Gaby a háziasszonya az Édesség rajongók klubjának is, amit szintén nagyon kedvelek. Több finomságot hoztam már Gaby blogjáról és még hosszabb listám van tőle 🙂 A szomorkodás pedig pusztán annak szólt, hogy ebben a fordulóban nem kóstolhattam ismeretlen blogot, de majd legközelebb. 🙂 Azt azonban rögtön eldöntöttem, hogy főzni fogok Gabytól és nem sütni, hiszen ezt az oldalát bevallom kevésbé ismerem… Alapos kutakodás következett, és végül erre a “Sajtos karfiol-brokkoli pürével sült fűszeres pulykamell” elnevezésű étekre esett a választásom.

A kiválasztott ételen nem sokat változtattam, csak kisebb adagban készült, picit a mi szájízünkre hangolva 🙂

Hozzávalók: 4 szelet csirkemell filé, 30 dkg brokkoli, 20 dkg karfiol, 3 evőkanál tejföl, 5 dkg füstölt trappista sajt, 1 pici gerezd fokhagyma, 10 dkg pizza mozzarella, 1/2 kg burgonya, só, bors, szerecsendió, lestyán, bazsalikom

A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedve megpároltam, majd a késes betétű robotgépben aprítottam, a fokhagymával és a tejföl segítségével. Hozzákevertem a fűszereket és a reszelt füstölt sajtot.

blogkóstoló 12.A csirkemellet szeletekre vágtam és besóztam. (Párom ekkor ért a konyhába és kérdezte mi lesz ebből a pempőből? Mire gyorsan kitaláltuk az étel új nevét: pempős hús 😀 )
A krumplit megpucoltam és karikára vágtam és enyhén megsózva elterítettem a tűzálló tál aljába.
Erre kerültek a hússzeletek és “pempő”, végül az egészet befedtem reszelt sajttal.

blogkóstoló 12.Fóliát tettem rá és 200 fokra állított hideg sütőbe tettem, 50 percig sütöttem, ekkor levettem a fóliát és rápirítottam a sajtot.

brokkolis csirkeFantasztikus és laktató ebéd kerekedett belőle. Köszönjük! 🙂

blogkóstoló 12

Pin It

Vélemény, hozzászólás?