Nos, ez nem recept lesz, bár az alapreceptek közé teszem… Sokszor sokan kérdezték tőlem, hogy mit csinálok a felhalmozott tojásfehérjével, hogy és meddig tárolom.
Itt a válasz 🙂
A tojásfehérjét hűtőben, lezárt bögrében vagy zárható dobozban 2-3 napig biztonsággal lehet tárolni, fagyasztóban 6 hónapig tárolható.
Ha fagyasztóba teszem, akkor egy nagyon jól záródó kis műanyagdobozba teszem és ráírom, hogy mikor tettem bele az első fehérjét, majd húzok egy strigulát, hogy hány került bele. Ezután a többit, amikor keletkezik felesleges fehérje, simán hozzáöntöm, húzok annyi vonalkát, ahányat beleöntöttem, de tárolási dátumnak az első fehérjét veszem alapul.
Általában 8-10 fehérjét szoktam így összegyűjteni, ha előbb nincs szükségem valamihez rá.
Amikor fel akarom használni, akkor szobahőmérsékleten felengedem és ugyanúgy használom, ahogy a frisset.