Egy látványos és igazi vitaminbombával is felérő fogás, zöldsalátával pedig akár diétába is beilleszthető
Hozzávalók 10 főre:
csirkemell 1 kg
sárgarépa 0,50 kg
cukkini 0,50 kg
lila hagyma 0,50 kg
só, őrölt fekete bors, majoránna, oregáno, fűszer paprika
A csirkemellet felszeleteljük majd kiklopfoljuk a fűszerekkel jól bekenjük. Kevés zsiradékban mindkét felét megsütjük.
A zöldségeket előkészítjük: a cukkinit és a répát hosszában vékony szeletekre vágjuk vagy gyaluljuk. A lila hagymát tisztítás után karikára szeleteljük. A cukkinicsíkokat forró sós vízbe mártogatjuk vagy szűrőtálba helyezve leforrázzuk, a sárgarépa szeleteket lehet 2-3 percig főzni is, de ha szeretjük roppanósan, akkor elég azt is forrázni. A hagymát a csirke sütésekor megmaradt zsiradékban megfonnyasztjuk.
Majd a képen látható módon a csirkemellekre halmozzuk. Zöldsalátával vagy vegyes körettel kínáljuk.