Gyorsan és egyszerűen összeállítható és a sütő teszi dolgát, úgyhogy igazi hétvégi ebédnek való. Mutatós és tele van ízekkel, nagyon szerettük 🙂
Nos ez az étel is a “szokásos” módon született nálam, mindenből egy kicsi volt itthon 🙂 Az biztos pont volt, hogy csirkemellből lesz az ebéd, hiszen nemrég P. szüleinél jártunk, és friss házi csirke kollekcióval tértünk haza 🙂 Azt is tudtam, hogy nem ragut szeretnék belőle, hogy a zamatos csirke íz “egyben maradjon” az ételben, így rábíztam magam a hűtőre 🙂 Találtam benne gombát, cukkinit és olajban eltett aszalt paradicsomot… már ekkor körvonalazódott valami, de igazán a gomba szeletelésekor jött az ötlet, hogy is nézzen ki a végeredmény…
Hozzávalók: 1/2 kg csirkemell, 1 közepes cukkini, 2-3 nagyobb fej gomba, szeletenként 2-2 db aszalt paradicsom, 10 dkg sajt, só, bors, szárított bazsalikom
Ha van használjunk friss bazsalikom levelet, nekem sajnos most csak a szárított volt!
Köret: 1 közepes zeller, 2-3 dkg vaj, só, szerecsendió, tej
A csirkemellet szeletekre vágtam, sóztam borsoztam, majd beszórtam bazsalikommal. Jobb lett volna ha van friss, akkor a leveleket ráfektetem a husira. Az előkészített húst egy csepp olajjal (erre remek akár az aszalt paradicsom olaja is) kikent tűzálló tálba fektettem, majd mindegyikre tettem 2-2 aszalt paradicsomot, és sorban a húsra merőlegesen a vastagra vágott gomba és cukkinikarikákat váltogatva.
Végezetül az egészet megszórtam reszelt sajttal és ment a sütőbe. 180 fokon, kb 50 perc alatt készre sült.
A zellerpüréhez a zellert sós vízben megfőztem, majd a vizet leöntve róla, botmixerrel pürésítettem a vajjal és ízlés szerint egy kevés tejjel. Sóval és szerecsendióval ízesítettem.
A ropogós sajt alatt igazi ízbomba lapul 🙂
Visszajelzés: Rusztikus csirkemell, zellerpürével - Bazsalikom 25 g, Fuchs fűszer