Ismét egy finomságokkal töltött, göngyölt sertés hús, méghozzá igazán izgalmas körettel egy zöldséges hajdinás rétessel, ami akár önálló fogás is lehetne.
Hozzávalók 10 főre:
sertésfelsál 1kg
brokkoli 1kg
trappista sajt 0,50kg
paradicsom 0,50kg
réteslap 2cs(8lapos)
hajdina 1kg
vegyes zöldség keverék 1kg
só, őrölt fekete bors, bazsalikom
A húst felszeleteljük kiklopflojuk majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk bazsalikommal.
A brokkolit forró sós vízben az első forrásig főzzük majd leszűrjük és hűtjük. A sajtot ujjnyi vastag csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A brokkolit a sajtot és a paradicsomot a hús szeletekre helyezzük majd feltekerjük és hurokkötözéssel megkötözzük.
Forró 160 fokos sütőben egy kevés vizet és zsiradékot aláöntve 1-1,5 órát sütjük.
Zöldséges hajdinás rétes:
A vegyes zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük. A hajdinát is megfőzzük forró sós vízben, amibe tehetünk egy fej megtisztított vörös hagymát egészben. Ha a hajdina is elkészült akkor összekeverjük a zöldségekkel, szükség szerint sózzuk és borsozzuk majd réteslapba tekerjük. A réteseket megkenjük egy kevés olajjal és sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük.
Tálaláskor a rétesre enyhén fokhagymás tejfölös öntetet locsolhatunk.