Bár nem vagyok rizs rajongó, sőt, tulajdonképp nem is szeretem, ez az étel mégis nagyon megtetszett, első olvasásra elhatároztam, hogy elkészítem. Pedig még képet sem láttam róla 🙂 Viszont Párom imádja a rizses ételeket… ugye ez elég inspiráció? 🙂
A FB-on van egy (na jó sok, de a sok jóból ez az egyik 🙂 ) nagyon jó kis csoport, ahol háziasszonyok, háziurak is hozzák a receptjeiket nemcsak az ország, de a világ sok pontjáról is. Annamarija egy délvidéki háziasszony osztotta meg ennek az ételnek a receptjét, aminek megfogott az egyszerűsége, igazi szombati ebédre való, hiszen csak össze kell készíteni, aztán ebéd előtt egy órával be a sütőbe és közben lehet az egyéb teendőket intézni a lakásban, amiből szombatra nekem mindig sok jut 🙂
Elsőre bemásolom az eredeti recept leírást, mert én egy picit változtattam rajta.
“KOMA RIZSAJA
Hozzavalok:
-kisebb csirke (felvagva,de lehet barmilyen mas hus is)
– 1 liter tej
-250 gramm rizs
-1 nagyobb fej voroshagyma
-zoldseg zoldje,so,etelizesito,bors
Elkeszitesi folyamat:
-a hust jol megsozzuk es izesitjuk ahogyan szeretjuk
-belehelyezzuk az elokeszitett hust (1 sor legyen) egy magasabb tepsibe vagy akar egy talba
-szetszorjuk az osszevagdalt hagymat egyenletessen a huson
-szetszorjuk a rizst egyenletessen a huson es a zoldsegzoldjet is hozzaadjuk.
-felontjuk a tejel az egeszet
-betesszuk a 200 fokon elomelegitett sutobe es sutjuk kb 1 orat. Meg szepen meg nem barnul.” – így írta le Annamarija a receptet, és így készült nálam a hűtő tartalmának megfelelően 🙂
Hozzávalók: 2 nagyobb csirkecomb, 20 dkg rizs, 1 db sárgarépa, 1, fej hagyma, 2 evőkanál házi vegeta, 1 csokor petrezselyem (most fagyasztott), só, bors, 1 liter tej
A csirke combokat sóztam, borsoztam, majd a jénai tál aljába raktam, rászórtam az apróra vágott hagymát, rászórtam a rizst, rákarikáztam a sárgarépát, megszórtam a házi vegetával, petrezselyemmel
Hideg sütőbe tettem és 200 fokon 1 órát sült. A végeredmény így néz ki:
Egyszerű és nagyszerű, krémes jóízű köret és istenien puha hús. Ezúton is köszönöm a receptet! 🙂