Cukkinis mákkocka, szilva(pálinkás) habbal

Cukkinis mákkocka, szilva(pálinkás) habbal

Ahhoz, hogy a teljes menüsor meglegyen a Brill Pálinkaház receptversenyére, következik a desszert, amihez szilvapálinka került…

A brill Pálinkaház versenyén olyan ételek indulhatnak, melyek tartalmazzák valamelyik terméküket. A kínálat széles, ízletes gyümölcspálinkák, zöldségpárlatok színesítik. A cukkinis mákkocka már bizonyította, hogy remek édesség, a mellé kínált szilvahabba most belecsempésztük egy igen zamatos szilvapálinkát is, amellyel tényleg teljes lett az összhang.

Cukkinis mákkocka, szilva(pálinkás) habbalHozzávalók 10 adagra: Cukkini 0,3 kg, darált mák 0,15 kg, szilva 0,1 kg, cukor 0,25 kg, liszt 0,2 kg, tojás 5 db, sütőpor 0,01 kg, tej 3 dl, tejszín 1 dl, fahéj 0,002 kg, vaníliás cukor 0,03 kg, 1 dl szilvapálinka
Tálaláshoz: szilva 40 dkg, porcukor 0,08

Cukkinis mákkocka: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a mákot, lisztet, sütőport, cukrot alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és a tojások sárgáját, majd habüstben, alacsony fokozaton egyenletesen összedolgozzuk. Az így kapott masszához hozzákeverjük a lereszelt cukkinit és beleforgatjuk a tojáshabot. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Szilva hab: a kimagozott feldarabolt szilvát, forró világosra karamellizált cukorba forgatjuk, fahéjjal ízesítjük és még melegen pépesre turmixszoljuk. A kihűlt pépbe belekeverjük a szilvapálinkát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük cukorral és beleforgatjuk a kihűtött szilvapépet. Vizet forralunk egy fazékban, a forráspont elérése után visszahűtjük 70-80 fokra és ebbe a vízbe vizes evőkanállal szaggatunk habgaluskákat. A hab dermedése után kivesszük, szűrőtálban hagyjuk lecsepegni.

Vanília öntet: A cukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, a tejet a tejszínnel. Vízgőz felett habüstben sűrűsödésig folyamatosan keverjük az előzőleg elegyített tejszínes, cukrozott tojássárgáját.

Lehűtve tálaljuk, szilvapálinkát kínálunk mellé.

Cukkinis mákkocka, szilva(pálinkás) habbal

 

 

 

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?