Almás pogácsa

almás pogácsa

Sok almát eszünk télen, nagy kedvencünk az almás palacsinta, így egyértelmű volt amikor megláttam ezt a receptet, hogy az almás pogácsa sem maradhat ki a repertoárból 🙂

Régi olvasóim jól tudják, szeretem a blogon a játékokat, van jó néhány játék, amiket gasztro bloggerek találtak ki, egyike ennek a “Blogkostoló”. Már a 27. fordulónál tartunk, melynek háziasszonya Bogi. Ő most egy általam régóta olvasott blogot sorsolt nekem, A parókia konyhájából, amit egy lelkész feleség ír. Remek receptek mellett igazán érdekes olvasmányok, írások is vannak a blogon, jó szívvel ajánlom.
Nos, itt találtam az almapogácsa receptjét, amit pici változtatással, glutén mentesen készítettem el.

almás pogácsaHozzávalók: 35 dkg rizsliszt, 1 csapott evőkanál útifű maghéj, 1 dl olaj (én szőlőmag olajat használtam), fél citrom leve, csipet só, fél csomag sütőpor és cukor vagy édesítő ízlés szerint – én egy evőkanál kókuszvirág cukrot tettem csak bele, elég édes volt az alma.

A lisztet, sütőpor és az útifű maghéjat elkevertem, hozzáadtam az apróra vágott (vagy lereszelt) almát, az olajat, citromlevet, cukrot, sót és az egészet alaposan összekevertem egy fakanállal.
Sütőpapírt tettem egy tepsire és pogácsaszaggatóba kanalaztam az adagokat, így igazán pogácsa formájú lesz 🙂

almás pogácsa190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.

almás pogácsaAkár uzsonnára, akár egy tartalmas leves után második fogásként is kiváló!
Kívül roppanós, belül puha, nagyon finom 🙂

almás pogácsa

 

Pin It

Egy hozzászólás a(z) “Almás pogácsa” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Receptvilág » 27. Blogkóstoló összefoglaló

Vélemény, hozzászólás?