Paleo rántott csirkemell

Paleo rántott csirkemell

Tudom, sokakban van ellenérzés a “paleo” szó hallatán, de ha magával az étkezési rendszerrel nem is értenek egyet, érdemes néha kirándulni ezen a vidéken, hiszen nagyon izgalmas. Például a paleo rántott csirkemell is nagyon sokféleképp készülhet, akár így is 🙂

Én a magam részéről nem követem szigorúan a paleo étrendet, de nagyon sokban segít a tejmentes diéta tartásában, valamint szerintem izgalmas és igazán kreatív dolgok készülhetnek így, érdemes körbenézni például az én egyik témába vágó blogomon, Anitánál.

Szóval ez egy roppant egyszerű étel, de nagyon finom. Izgalmas íz kavalkád alakul ki a végére a kókusz bundában sült csirkemell és sárgarépa kockák által.

Paleo rántott csirkemellHozzávalók: csirkemell szeletek, tojás, gesztenyeliszt, kókuszreszelék, csipet só
Kockára vágott sárgarépa, csipet só, kókusz olaj

Nem írok pontos mennyiséget, hiszen mindenki más adagot készít 🙂 1 tojással és kb 15 dkg kókuszreszelékkel 6 szelet csirkemellet paníroztam be.

A leszelt csirkemellet megsóztam, hogy egyenletes legyen enyhén megütögettem, nem szeretem ha vékonyra van klopfolva. Utána gesztenyelisztbe forgattam, majd a felvert tojásba mártottam és beleforgattam a kókuszreszelékbe. Forró kókuszolajban kisütöttem.

A répát felkockáztam és serpenyőben kevés kókuszolajon közepes hőmérsékleten fedő alatt megpároltam, csipet só hozzáadásával.

Paleo rántott csirkemell

Pin It

Vélemény, hozzászólás?