vagyis, lehet egészséges a desszertünk 🙂
Épp a sütőtök és a birs szezonjának a kezdetén vagyunk, így egy gyors és végtelenül egyszerű desszertet készítettem belőle.
Szinte bármilyen diétába beilleszthető, a keksz morzsa helyes megválasztásával! Készülhet diabetikus kekszből, GM kekszből, süthetünk hozzá paleo kekszet, a lényeg, hogy kissé karakteresebb ízesebb keksz legyen.
Hozzávalók: 6-8 szem keksz, 1 közepes hokkaido tök vagy kb 20 dkg sütőtök, 2 nagyobb birs, 1 kisebb citrom leve, 2-3 evőkanál eritrit
A birset és a tököt alaposan megmostam, kimagoztam és héjastól (a hokkaido héja is ehető!) a tepsibe tettem és megsütöttem. Amikor langyosra hűlt, mindkettőt turmixoltam, a birshez adtam a citrom levét és a 2 evőkanál eritritet, a sütőtökhöz csak egy kevés vizet, hogy könnyebben menjen a turmix, krémesebb legyen.
A kekszet összetörtem, majd poharakba rétegeztem a kétféle gyümölcsöt.
Azt hiszem ennél kevesebb munkával rég készítettem desszertet 🙂
A tetejére kekszmorzsát és virágot tettem, de csokifüggőknek egy kis reszelt csokit is el tudok rá képzelni 🙂
Pikáns, savanykás, de nagyon finom a végeredmény!