Sütőben készült csülökpörkölt

Sütőben készült csülökpörkölt

Hogy hol? Igen, nem elírás, sütőben készült. Oké, igényel egy kis hagyományos előkészületet, de aztán bekerül a sütőbe és néhány órára el is lehet róla feledkezni, ideális hétvégi ebéd 🙂

Azt hiszem épp idő és konyhai hely hiánnyal küszködtem, amikor arra az elhatározásra jutottam, hogy a pörkölt a cseréptálban be fog kerülni a sütőbe. Persze utána néztem, láttam nem én találtam fel a spanyol viaszt, van aki a vasárnapi húslevest is így készíti, de az én ötletem a kemencés ételekből indult el…
De nem az egyetlen előnye, a kényelmessége, valóban nagyon finom lesz az így készített pörkölt.

Sütőben készült csülökpörköltHozzávalók: 1,5 – 2 kg csülök, 4 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 hegyes erős és egy tv paprika, só, paprika – egyéni ízlés szerint én teszek bele egy babérlevelet és pici őrölt köményt is.

A hagymákat, paprikákat, paradicsomot ebben az esetben a késes robotgéppel aprítottam. A húst felkockáztam, nálunk külön kerül bele a kockára vágott hús és a kockára vágott bőrös rész. A felkockázott húst serpenyőben kevés olajon körbepirítottam, megszórtam tört paprikával.
A cserépedénybe alulra ment az aprított zöldség, rá a hús a zsiradékkal együtt, bele a többi fűszer és annyi víz, hogy épp ellepje.
Lefedtem és betettem a sütőbe, 150 fokra állítottam, majd 3 óra múlva néztem rá legközelebb 🙂

Sütőben készült csülökpörkölt3 óra elteltével megnéztem mennyire puhult meg, akkor ez volt az eredmény:

Sütőben készült csülökpörköltMég egy órára visszatettem és utána tálaltam.
Vasárnap lévén könnyű elcsúszni az ebéddel, de így akár pontosan kész lehet, ha pedig még nem eszünk, asütőben sokáig meleg marad.

Sütőben készült csülökpörkölt

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?