Kevertem, kavartam és egy nagyon extra csokis sütit hozok, amibe SEMMILYEN liszt nincs, van benne viszont jó sok cukkini és finom kakaó 🙂 Paleo, gluténmentes, tejmentes, cukormentes diétákba remekül beilleszthető.
Sokszor írtam, a cukkini jó alapanyag, szinte mindenre 🙂 Sütit is készítettem már belőle többször, sőt palacsinta is készült vele édesen, de sósan is. Ennek a sütinek viszont abszolút a cukkini adja az alapját. Ettől olyan jó brownie jellegű lesz, kívül picit roppan, belül pedig nagyon lágy. Épp ezért a legjobb kapcsos tortaformában sütni.
Hozzávalók: 45 dkg cukkini (tisztítva mértem), 3 tojás, 15 dkg eritrit, 9 dkg (jó minőségű) kakaó por, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só
A cukkinit leturmixoltam, majd sűrű szitába tettem és hagytam, hogy a leve lecsepegjen. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját elkevertem az eritrittel, ehhez adtam a kakaót és a cukkinit, csipet sót, és a szódabikarbónát, a fehérjét habbá vertem és beleforgattam a masszába.
Sütőpapírral bélelt tortaformába kanalaztam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, így sütöttem 20 percig, majd visszavettem 150 fokra és további 45-50 percig sütöttem.
A formában hagytam kihűlni.
Az áfonya eredetileg csak dekorációként került a képre, de nagyon jól illik a fanyar íze a cukkinis tortácskámhoz 🙂