Ma ismét egy nagyon egyszerű receptet hozok, édesburgonyából, azaz batátából. Remek vacsora vagy köret és felhasználható hozzá a hűtőben megbújó bármilyen zöldség maradék 🙂
Sokszor készül nálam maradék hasznosító recept, külön öröm, amikor nem csak ízletes, de mutatós étel kerül így az asztalra. A batáta egészséges jól beilleszthető IR diétába, fogyókúrába, de tulajdonképp bármely diétában megállja a helyét. Ez a recept ráadásul a felhasznált anyagok tekintetében paleo is.
Hozzávalók: 2 kisebb vagy egy nagyobb batáta, fél póréhagyma, fél avokádó, 1 lila hagyma, maradék sárgarépa, zeller, gomba, néhány szál petrezselyem (és kinek, kinek mi van a hűtőjében 🙂 ) Ízlés szerint fűszerek, nálam: só, szerecsendió, bors. 3 evőkanál kókuszolaj
A zöldségeket felkockáztam, a hagymákat szeleteltem, egy tűzálló tálba tettem és kevés olvasztott kókuszolajjal meglocsoltam, a fűszerekkel megszórtam és összeforgattam.
Fóliával letakartam és 160 fokos sütőben 20 perc alatt készre pároltam.