Tavaszi saláta – paleo mozzarella

Tavaszi saláta - paleo mozzarella

Április, mondom április 19-e van és odakinn sűrű, nagy pelyhekben hull a hó… Ráadásként a szél olyan vadul tombol, hogy már-már hóviharnak tűnik az ablakból nézve. Mit tehet ilyenkor az ember lánya? Készít valami nagyon tavaszit, valami nagyon színeset 🙂

Szóval bolondos áprilisunk lévén itthon ragadtam egy napra, az időjárás valóban olyan volt, hogy még a kutya se akart kimenni. Én próbáltam kitessékelni egy kicsit, de azt hiszem a tekintete mindent elmond az ötletemről:

tepszi.huÍgy jött az ötlet, hogy egy régóta kipróbálásra váró receptet elővegyek, amúgy is nagyon ettem volna valami “sajtosat”… hát persze, hogy mindig azt, amit nem lehet 🙂
Az elkészítésre váró receptek között már egy éve ott lapul Éva csodálatos paleo konyhájából ennek a mozzarella golyónak a receptje, ami nagyon felkeltette az érdeklődésem. Éva blogját egyébként is jó szívvel ajánlom, valóban nagyon jó receptek vannak nála 🙂
De ha már mozzarella, akkor ugye rögtön egy kis paradicsom hozzá és mivel (még ha nem is látszik) tavasz van, akkor egy kis medvehagyma is és már kész is a saláta…

Tavaszi saláta - paleo mozzarellaHozzávalók: 200 g totu (tojásfehérje túró), 200 g totu krém, 1 teáskanál só (az eredeti receptben 2 van), 2 teáskanál citromlé, 55 g zselatin, 2 dl ásványvíz, 150 g ghí (tisztított vaj), 1 teáskanál konjak liszt, 1 csapott teáskanálnyi gm sörélesztő pehely

A zselatint kb fél dl vízzel kikeverem, a többi vizet megmelegítem, de nem forralom fel (!) és hozzáadom a kikevert zselatinhoz. Az összes hozzávalót egy késes robotgépbe teszem a zselatinnal együtt és krémesre turmixolom. Ezt a krémet szilikon félgömb (de ennek hiányában bármilyen forma megteszi) formába kanalazom és hűtőbe teszem, míg megdermed, ez eltartott kb 3 órát, ez volt a legnehezebb része a receptnek, hogy várakoznom kell 🙂
Nagyon jól szeletelhető és nagyon finom 🙂 Természetesen dermesztés előtt mindenki kóstolja meg, hiszen eltérő lehet az ízlésünk és például a só is, amit használunk. Mivel én elég sótlanul eszem és a totut is sósnak érzem, ezért inkább 1 teáskanál sóval indítottam a receptet, de nekem elég is volt bele.

Tavaszi saláta - paleo mozzarellaA salátához a paradicsomot felkarikáztam, a mozzarellámat daraboltam a medvehagymát aprítottam és egy kevés házi fűszerolajjal locsoltam meg.
Évi azt írja, hogy sós ásványvízben, lezárt üvegben jól tárolható… Majd a következő adagnál kipróbálom 😀

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?