Csak egyszerű kis rágcsálni vagy kávé mellé való kekszre vágytam, amilyen anno volt nálunk a pudingos keksz. Ez a keksz tényleg gyorsan elkészíthető, kevés hozzávalóból egy egészséges és mentes finomság.
A hagyományos pudingos keksz számtalan változatban, ízvariációban elkészíthető, rendszeresen sütöttem. A napokban jutott eszembe, hogy ezt a kekszet bizony mentes változatban is el lehet készíteni és tényleg semmivel sem bonyolultabb vagy nehezebb a készítése az eredeti változatnál.
Pudingpornak az Anyasüti Bourbon vaníliás pudingporát választottam.
Hozzávalók: 1 csomag bourbon vaníliás pudingpor, 3 dkg 5-szörös édesítő, 8 dkg kókuszolaj, 12 dkg manióka liszt
A keksz hozzávalóit alaposan összekeverem, majd összegyúrom. A tésztát hűtőbe teszem egy fél órára, utána apró gombócokat formáztam belőle amiket sütőpapíros tepsire tettem. A gombócokat villával elnyomtam és 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütöttem. A tepsin hagytam őket, míg teljesen kihűltek.
Dobozban, üvegben hetekig tárolható… lenne, ha nem fogyna el kb olyan gyorsan, ahogy elkészült 🙂