Almás mákos – lisztmentes

Almás mákos - lisztmentes

A mákos sütemény nekem bizony gyenge pontom, tulajdonképp jöhet bármi ami mákos 🙂 Ráadásul az egyszerűen elkészíthető almás mákos nem csak elronthatatlan, de glutén-, tej- és igény szerint cukormentes kivitelben is elkészíthető.

Tudtátok, hogy a mák tulajdonképp gyógynövény? Sőt, 2017-ben a mák az Év gyógynövénye megtisztelő címet is elnyerte (http://evgyogynovenye.hu/)
Mák fogyasztásban hazánk szerintem élen jár a világ országai között, de vajon tudjuk miért fontos ennünk, amellett, hogy finom? 🙂
A mákban nagyon sok a kalcium és a foszfor, emellett szervezetünk számára fontos cinket is tartalmaz. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy remekül beilleszthető szénhidrátszegény diétába is, mivel alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik.

Nincs más hátra, mákos sütire fel! Ha eddig nem rajongtál érte, ezzel az almás mákossal biztosan megszereted 🙂

Almás mákos - lisztmentesHozzávalók: 20 dkg darált mák, 20 dkg alma (tisztítva mérve), 3 tojás, 5 dkg ötszörös édesítő (ha nagyon édesszájú a család, kicsit több), 0,5 dl szőlőmagolaj (lehet olíva, kókusz, bármi amit használsz), 2 teáskanál foszfátmentes sütőpor

Az almát én ebbe a sütibe nem reszelem, hanem késsel apróra vágom.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből habot verek, a sárgáját elkeverem az olajjal, édesítővel, majd hozzáadom a mákot és a sütőport. Az almát belekeverem, majd a felvert tojáshabot beleforgatom és már mehet is a sütőbe.
Sütőpapírral bélelt tepsziben, 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt elkészül.

Almás mákos - lisztmentes

Pin It

Vélemény, hozzászólás?