XI. DÖMSÖDI HAL – VÍZ NAP

XI. DÖMSÖDI HAL - VÍZ NAP

Kedves meghívást kaptunk, aminek dömsödi lányként nem álltunk ellen, sőt noszogatni se kellett, első szóra indultunk is a XI. DÖMSÖDI HAL – VÍZ NAP-ra 🙂 P. faragott én pedig leginkább nosztalgiáztam.

A program horgászversenyből és több kategóriában indított főzőversenyből állt. A Főzőverseny három kategóriában lehetett indulni: HALÉTELEK (halból készült sült, főtt, párolt, vagy egyéb technológiával készülő halételek), Magyaros Ételek (pörköltek, gulyások, lecsók, paprikások és egyéb magyaros ételek), Vad és egyéb különleges ételek (vadak, nemzetközi konyha ételei és egyéb speciális étkek)
Minden kategóriában akadt jelentkező szép számmal, de a legfontosabb az volt, hogy a jó hangulatát senki nem hagyta otthon.
P. kapott egy kosár faragni valót, nem kis örömére a résztvevőknek.
Én pedig sétálgattam gyerekkorom kedves helyszínein, miközben bele-bele lestem a bográcsokba 🙂
Beszéljenek helyettem inkább a képek, mi pedig köszönjük a meghívást, jövőre találkozunk!

Érkezés után kipakoltunk, P. nekiállt a faragásnak, asztalánál az első 5 perc után már sosem volt egyedül

A zsűri is érdeklődve figyelte a bemutatót, bár sok idejük nem volt a versenyzők létszáma épp elég teendővel látta el őket.

Rég láttam ennyire jól szervezett versenyt, a résztvevők is jó hangulatban főztek az egésznek kellemes, családias hangulata volt.

Annyira jó volt a szervezés, hogy a zsűri kóstolt és döntnökölt, majd a beígért határidőben elkezdődött a díjkiosztó is 🙂 Csodás nap, sok finom étellel és szép eredményekkel 🙂 Nem kis büszkeségemre (és nem volt bunda, mert a rokoni szálat a zsűri nem ismerte 🙂 ) az egyik kategóriában Sass István (unokatestvérem, akinek innen is gratulálok!) lett a nyertes 🙂

A végére hagytam egy kis személyes fénykép albumot, gyerekkorom kedvenc strandjáról 🙂 Itt tanultam meg úszni, itt töltöttem sok – sok nyári napot, itt kergettünk halakat, itt akartunk kacsát fogni ebédre 🙂 A víz ma is épp úgy fodros mindig, mint sok évvel ezelőtt és a kacsákat sem sikerült végleg elűznünk a dömsödi strandról 🙂

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?