Nyár van, méghozzá sok napsütéssel és jó meleg időjárással 🙂 Nálunk ilyenkor a tartalmas és gyorsan elkészülő levesek fogynak a legjobban, főképp amiket nem csak forrón, de langyosan is élvezettel lehet fogyasztani.
Én nagyon szeretem ezeket az egyszerű püré leveseket, mert tartalmasak és gyorsan elkészülnek. Aki használ leveskészítő automatát vagy hozzám hasonlóan thermomix gépet, annak még egyszerűbb dolga van, de egy botmixerrel sem bonyolult vállalkozás 🙂
Hogy miben különbözik a krémleves és a püréleves arról itt írtam már 🙂
Hozzávalók: 40 dkg édesburgonya, 20 dkg zeller, 1 kicsi hagyma, 10 dkg gyökér, 10 dkg sárgarépa, só, rozmaring, kakukkfű, tálaláshoz petrezselyem, 1,5 l víz
A megtisztított feldarabolt zöldséget a friss zöld fűszerekkel együtt felteszem főni, mikor felforrt alacsonyabb hőfokon puhára főzöm. Pürésítem és már tálalhatom is…
Ugye, hogy nincs ennél egyszerűbb és gyorsabb recept ebben a nagy melegben? 🙂