Báránypörkölt cserépedényben és hamis túrófánk

Báránypörkölt cserépedényben és hamis túrófánk

A túrófánk vagy túró puffancs remekül illik a szaftos ételekhez például egy jó sűrű pörkölthöz. De mit tegyen, pontosabban mit egyen, aki nem ehet túrót? Hát helyettesítsük totuval…

Remek találmány a tojásfehérje túró, azaz a totu. Elkészíthetjük házilag is, itt található én hogy készítem, de meg is vásárolhatjuk készen.
A túró, vagyis jelen esetben totufánk készülhet édes és sós változatban is, pörkölthöz természetesen sós változata illik.

Tegnap írtam arról, hogy készül nálam ez a helyes kis paleo fánk, a totufánk annyiban tér el a recepttől, hogy 60 g totu kerül bele, az édesítő kimarad és ízlés szerint sózzuk. Én egy csapott mokkáskanál sót tettem bele.

Báránypörkölt cserépedényben és hamis túrófánkBáránypörkölt hozzávalók: 1,5 kg bárány, csontos húsból szoktam készíteni, 2 nagy fej hagyma, 2 paprika (ha szeretjük az egyik csípős), 1 paradicsom, füstölt és hagyományos tört paprika, 2 babérlevél, 4-5 gerezd fokhagyma, 5-6 koriander mag, 1-2 evőkanálnyi zsiradék, só és annyi víz, hogy ellepje a húst

A cserépedény aljára kerül a zsiradék, rá a hagyma, fokhagyma, majd az apróra vágott paprika, paradicsom. Aztán rápakolom a húst, megszórom a paprikával, hozzáadom a fűszereket és épp annyi vizet öntök rá, hogy a húst ellepje.
Hideg sütőbe teszem és 200 fokon sütöm fél órát, majd lejjebb veszem a hőfokot 160 fokra és még egy órát sütöm. Itt már érdemes ellenőrizni a húst, hiszen az állat korától, a hús minőségétől is függ az idő.

Báránypörkölt cserépedényben és hamis túrófánk

Pin It

Vélemény, hozzászólás?