Almás puffancs

almás puffancs

Többször kóstoltam már Hadarik Rita 10 perces fánkját és mindig elismeréssel adóztam a készítőinek, hogy annyira finom, tényleg nem is érzékelhető, hogy gluténmentes… Most eljött az idő, hogy kipróbáljam.

Természetesen egy kicsit alakítgatnom kellett a recepten, mert az eredeti csomagoláson található recept tejterméket tartalmaz, meg ugye ismertek, ha nem muszáj, akkor nem használok bő zsiradékot semmilyen sütéshez…
Így készült végül glutén- és tejmentes almás puffancs a 10 perces fánk lisztkeverékből, ami olyan jól sikerült, hogy bizony kapkodnom kellett és épp csak egy gyors telefonos fotóra volt időm a maradék lefotózásához 🙂
A fotó nem szép, de a fánkocska isteni finom… c’est la vie 🙂

almás puffancsHozzávalók: 1 csomag Hadarik Rita 10 perces fánk lisztkeverék, 5 g ötször édes édesítő, 3 tojás, 2 dl víz, 1 evőkanál kókuszolaj – folyékony állagban, 2 db közepes méretű alma, 1 teáskanál fahéj (ízlés szerint)

A felvert tojáshoz hozzákevertem az olajat, a vizet és az édesítőt, majd végül a lisztet. Egy galuska állagú masszát kell kapni, ha kicsi sűrűbb apránként lehet pici vizet adni még hozzá. Ebbe a masszába reszeltem bele az almákat nagy lyukú reszelőn és megszórtam a fahéjjal. 20 percig pihentettem.
A sütésnél kicsit izgultam, hogy hogy fog viselkedni a pop cake sütőben 🙂 Szépen megtöltöttem a fészkeket, eddig minden rendben volt, már ekkor finom illata volt:

almás puffancsAztán rácsuktam a tetőt és lestem 🙂 Nagyon szépen feljöttek és kb. 5-6 perc alatt tökéletesre sültek! Amikor szép aranybarna színük van már jók.
Ahogy írtam, gyorsabban fogyott, mint fotózni tudtam volna, mire a második adag kisült, az elsőnek már hírmondója sem volt 🙂

almás puffancs

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?