Paleo chilis “bab”

Paleo chilis "bab"

Vannak olyan ételek, amikről – diéta ide vagy oda – de nem szeretnénk lemondani. Ilyenkor bizony erősen elgondolkozik az ember lánya, hogyan is lehetne például bab nélkül chilis babot készíteni…

Inspirált a dolog, mert egy nagyon kedves Hölgy, akivel már többször ültünk le tanácsadás címén, most azzal keresett meg, hogy a férje a születésnapjára chilis babot kért. “Képzeld azt mondta, még a diétát is elhagyná egy estére, de chilis babra van szüksége a szervezetének” – hát kérem lehet egy ilyen kérésnek ellenállni? Ágiék már túl vannak a szülinapon és nagy sikere volt a paleo chilis babomnak, így gondoltam megosztom, hátha más is vágyik rá 🙂

A chilis bab ízeiben meghatározó étel, így ha egy-két dologban becsapjuk a szemünket, ami az étkezéseknél a másik legfontosabb szervünk, nem is olyan ördöngösség az elkészítése. Így került a bab helyett félbevágott főtt gesztenye és a kukorica helyett apróra vágott sárga kaliforniai paprika bele…

Paleo chilis "bab"Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna, 50 dkg darált marhahús – nálam marha nyak, 25 dkg főtt apró szemű gesztenye, 2 sárga kaliforniai paprika, 2 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 chili, 1 kápia paprika, 0,5 dl paradicsomlé, 0,5 l víz, 1 evőkanál füstölt pirospaprika, só, bors, cayenne bors, római kömény

A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, a zsiradékon megdinsztelem a hagymát és hozzáadom a húst. Amikor a hús “kifehéredik”, beleteszem az apróra vágott paprikát, fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymát, megszórom a pirospaprikával. Alaposan átkeverem, hozzáadom a paradicsomlét és annyi vizet, hogy épp ellepje. Fűszerezem ízlés szerint és puhára főzöm.
Ha hús puha, mehet bele a főtt gesztenye. Összeforralom és már tálalhatom is.

Paleo chilis "bab"Paleo chilis "bab"

Pin It

Vélemény, hozzászólás?