Húsos rakott tészta, a legegyszerűbb maradékmentés

rakott tészta, a legegyszerűbb maradékmentés

Ez most inkább ötletadó írás, mintsem konkrét recept. Gondolom nálatok is sokszor merül fel a kérdés, hogy mi legyen a sorsa annak a kevés pörköltnek vagy ragunak, esetleg sült húsnak, ami már nem elég arra, hogy az egész család jól lakjon…

Mi is képesek vagyunk egészen kevés maradékot hagyni és bár Jamie jó retriever módjára bármikor, bármit szívesen felfal, azért jobb szeretem, ha ő megmarad a saját tápjánál és adagjánál 🙂 Azért csatolok egy képet, hogy lássátok annyira nincs rossz sora az úri kutyafinak 🙂

A blog “maradéktalanul” kategóriájában egyébként is igyekszem ötleteket adni a maradékok sikeres felhasználására, de a leggyorsabb verzió tényleg a rakott tészta.
Természetesen készülhet GM és paleo vagy akár hagyományos tésztából egyaránt. A legjobb benne az, hogy ezzel a módszerrel egy fél adagnyi maradékból két – háromszemélyes ebédet/vacsorát tudunk készíteni pillanatok alatt.

Nálam így készül:
A kifőtt tésztát (20 dkg száraz tészta nálunk) összekeverem a maradék hússal, adok hozzá egy csomag fagyasztott zöldséget 2 dl zabtejszínt (paleo diétában cocomas), ha a tej nem jelent gondot akkor hagyományos tejszínt. Tepsibe rendezem, a tetejét a diétának megfelelő növényi vagy érlelt vagy hagyományos sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 25 perc alatt összesütöm.

Természetesen ez bármilyen zöldséges étellel, hús nélkül is jól működik!

Remélem tudtam ötletet adni, ha igen kövesd FB oldalamat, mert van még néhány tipp a tarsolyomban 😉

rakott tészta, a legegyszerűbb maradékmentés

Pin It

Vélemény, hozzászólás?