Padlizsános pulykatekercs

Padlizsános pulykatekercs

Két feladatot teljesítettem ezzel a recepttel, ami a mostanában megszokottaktól egy picit eltér, mert füstölt sajtot tartalmaz, de természetesen ez helyettesíthető füstölt vagy egyéb ízesítésű növényi sajttal…

Azzal keresett meg egy kedves ismerősöm, hogy prezentáljak neki egy egyszerű vacsorát, ami mutatós és feldobja az unalmas pulykamellet, de nem tartalmazhat a recept borsot, mert nem bírja. A rizs szintén kérésre készült, csak egy kicsit bolondítottam meg zöldségekkel.
Szerencsés voltam, a vacsorára én is hivatalos voltam, így láthattam az elégedett arcokat 🙂
Bors helyett egy nagyon izgalmas fűszerkeveréket használtam, melynek aromája hasonló a fekete borshoz, de nem tartalmaz mást csak zöldfűszereket. Nincs gyomorizgató hatása, mint a fekete borsnak, így remek alternatíva az arra érzékenyeknek.
Paleo diétába a hústekercs éven túl érlelt sajttal vagy parmezánnal, rizs helyett zöldséges karfiol rizzsel vagy salátával remekül beilleszthető. Én is így fogyasztottam a vacsorám, de azt nem volt lehetőségem lefotózni.

Padlizsános pulykatekercsHozzávalók: 50 dkg pulykamell filé, 8 szelet feketeerdei sonka, 1 padlizsán, 8 szelet füstölt sajt vagy 8 evőkanál parmezán, só, borspótló fűszerkeverék, fokhagymasó
köret: párolt rizs, 1 kápia paprika, 2-3 gomba, a szeletben fel nem használt padlizsán, 0,5 dl extra szűz olívaolaj

A pulykamellet vékony szeletekre vágom, a padlizsánt szintén. A hús szelteket a fűszerekkel megszórom, állni hagyom kicsit. A felszeletelt padlizsánt, forrásban lévő sós vízbe mártom egy-egy percre, mert így könnyebb lesz feltekerni. ezek után csak össze kell állítani. Egy szelet sonkára ráterítem a húst, rá egy szelet padlizsán, majd a sajt szelet vagy a reszelt parmezán.

Padlizsános pulykatekercsFeltekerem és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzöm. Kerámia tálba egymás mellé teszem a tekercseket

Padlizsános pulykatekercs200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
A körethez elkészítem a párolt rizst, míg a rizs a fedő alatt puhul, az olajon megdinsztelem az apróra vágott gombát, paprikát és a padlizsán fel nem szeletelt maradékát. Mikor kész összeforgatom a rizzsel és már tálalhatom is.
A karfiol rizs a linken található recepthez hasonlóan készül.

Padlizsános pulykatekercs

Pin It

Vélemény, hozzászólás?