Zöldség falatok

Zöldség falatok

A hétvégén vitamin bombával láttam el magunkat, a remek zöldség köretek mellé készült egy vegán zöldség falatka is. Még a húst, hússal jelmondattal élő családtagok sem panaszkodtak, hogy ezúttal bizony semmi hús nem került az asztalra 🙂

Ezek a zöldségfalatok is a minden mentes kategóriába tartoznak és bár én itt leírok néhány összetevőt, hogy én miből csináltam, de bátran és szabadon variálható ízlés és akár a hűtőben lévő alapanyagok szerint.

Zöldség falatokHozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 20 dkg paszternák, 1 db alma, 1 nagy csokor friss petrezselyem, só, bors, őrölt koriander, kurkuma, cayenne bors, kb 2 evőkanál kókuszliszt

A megtisztított zöldségeket apró lyukú reszelőn lereszeltem, majd pürésítettem – akinek jó erős robotgépe van, a reszelés kihagyható! Hozzáadtam a fűszereket és az apróra vágott petrezselymet.
Kiterítettem egy háztartási fóliát, vékonyan megszórtam a kókuszliszttel, majd ráhalmoztam egy csíkban a zöldségeket, úgy hogy kb 1×1 cm átmérőjű rúd legyen a végeredmény, a tetejét is megszórtam a kókuszliszttel.  A fólia segítségével alakítottam ki a végleges formát, szorosan feltekerve a rudat vele. 30 percre betettem így a fagyasztóba, hogy megdermedjen, könnyebb legyen felvágni. Feldaraboltam és kevés forró kókuszolajban kisütöttem.

Zöldség falatokTermészetesen formázhatunk belőle golyókat vagy fasírt formájú kis korongokat is és ami fontos: sütőben is süthető, 200 fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben, de ekkor nem lesz ropogós kérge.

Én most a hétvégi zöldségekkel, sült céklával és bazsalikomos kelbimbóval tálaltam.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?