Nem tudom kire hogy hat az időjárás, én azt vettem észre az étkezésünkre is hatással van. Ha másképp nem is, de egyre több zöldség kerül a tányérunkra és nagyon vágyakozom a szép színes ételek után 🙂 Szerintem meguntam a szürke telet 🙂
Ahogy már írtam a csicseri curry receptjénél, mostanában sokféle zöldség curryt kipróbálok. Így történt, hogy amikor megláttam az üzletben a színes karfiolokat, rögtön tudtam, hogy mit fogok készíteni belőle 🙂 Gyors és egyszerű karfiol curry, ami társaihoz hasonlóan fogyasztható pirítóssal, lepénykenyérrel de akár köretként is. Glutén-, tej-, tojás-, szójamentes, remekül beilleszthető bármilyen diétába.
Nemcsak a karfiol színes, de sikerült színes répákat is beszereznem, így igazi színkavalkád került a serpenyőbe 🙂 Míg az étellel foglalatoskodtam, Kosztolányi Dezső, Mostan színes tintákkal álmodom című verse járt a fejemben… (aki nem ismeri, itt megnézheti Latinovits Zoltán előadásában), kiszínezvén vele az életem 🙂
Hozzávalók: 50dkg karfiol, 25 dkg répa, 1 kisebb póréhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 400 ml kókusztejszín, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 kb 3×3 cm-es darab gyömbér, só, bors, 1 teáskanál mustármag, 1 evőkanál római kömény, 1 evőkanál curry por
Az olajon a só kivételével átforgattam a fűszereket, amikor már illatoztak, hozzáadtam a vékonyra szeletelt fokhagymát és gyömbért, ezután került bele a póréhagyma, majd pár perc múlva a feldarabolt színes répa.
Megsóztam, és néhányszor átkevertem. Az apró rózsákra szedett színes karfiolt is a serpenyőbe tettem, hozzáadtam a kókusztejszínt és fedő alatt puhára pároltam. No, nem teljesen puhára, szeretem ha nem esik szét a zöldség. Mikor késznek ítéltem, kb 10 perc a fedő alatt, levettem a fedőt és teljesen visszaforraltam a kókusztejszínt róla.