Máj és spárga, egy remek találka

csirkemáj spárgával

Gyors és egyszerűen elkészíthető vacsora ötlet a spárga szezon egyik nagy kedvence nálunk. A spárgának nagyon jól áll a bacon kabát, így együtt pedig remekül harmonizál egy kis lecsós alapon sütött csirkemájjal.

Nincs mit szépíteni rajta, időnként én is tanácstalanul álldogálok a boltban, hogy mi is legyen a vacsora… Egy ilyen alkalom volt a mostani is, egy dolgot tudtam, spárga van otthon, ezt szeretném kiegészíteni. Végül nagyon jó választásnak bizonyult hozzá a csirkemáj.

csirkemáj spárgávalHozzávalók: 1 csomag spárga, 0,5 kg csirkemáj, 1 tv paprika, 2 kápia paprika, 1 póréhagyma, 4-5 szem koktél paradicsom, bacon a spárgára, só, bors, cayenne bors, kacsazsír a sütéshez

A spárgákat ha vékonyak 2-3 szálával, ha vastagabb, minta képen, akkor egyesével baconbe tekerem és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. Ezalatt az idő alatt a máj is elkészül: a felkarikázott hagymát, paprikát a kacsazsíron lesütöm, kiveszem a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon sütöm meg a májat. Amikor a máj megsült, hozzáadom a hagymás paprikát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Összeforgatom, sózom, borsozom, kevés cayenne borssal ízesítem és már tálalhatok is.

csirkemáj spárgával

Pin It

Vélemény, hozzászólás?