Lazacos csicseri tészta sok zöldséggel

Lazacos csicseri tészta sok zöldséggel

A gluténmentes tészták közül az egyik kedvencem a Mimen csicseri tészta. Jó állaga, íze biztosíték arra, hogy bárki szívesen fogyassza a családból vagy vendégeim közül.
Lazaccal készítve egy kis luxus, de igazán kivitelezhető és kiadós ebédünk vagy vacsoránk lehet…

Egy kicsit feldíszítve “villantós” kora esti vacsorával vártam a barátnőim, ami igazán nem is volt nagy luxus, hiszen egy tésztát ettünk, de mégis különleges formában.
Az pedig már “csak hab a tortán”, akarom mondani a tésztán, hogy tojás-, tej-, glutén-, kukorica-, burgonya-, gabona- és rizsmentes és 15%-al csökkentett szénhidrát tartalommal bír. Ugye, hogy nem csak a kinézete, de a beltartalma is igazán csajos? 🙂
Lazacos csicseri tészta sok zöldséggelHozzávalók: 200 g fussili csicseri tészta, 150 g lazac filé, 2 dl kókusztejszín, 1 sárgarépa, 2 szárzeller, 1 kápia paprika, 2 duci gerezd fokhagyma, kb 10 cm-es darab póréhagyma, só, frissen őrölt bors, 1+2 evőkanál szőlőmagolaj
A díszítéshez borsó csíra, ehető virágok ( a képen árvácska és snidling virág)

A lazacot megsóztam, frissen őrölt borssal fűszereztem és egy evőkanál olajon először a bőrös felén, majd a másikon is 2-3 percig sütöttem egy serpenyőben.
Közben feltettem 2 l vizet egy fazékban egy kevés sóval, mikor forrni kezdett, beletettem a tésztát és a csomagolásán lévő utasítás szerint kifőztem, majd leszűrtem.
A zöldségeket apró csíkokra vágtam, a fokhagymát felszeleteltem és két evőkanál olajon megdinszteltem, majd kivettem a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékra tettem a leszűrt tésztát. Felöntöttem a kókusztejszínnel, összemelegítettem és már tálalhattam is.
A tejszínes tészta egyik felére kerületek a zöldségek, másik részére a darabkákra szedett lazac. Színes borsot tekertem rá és az ehető díszekkel dekoráltam.

Lazacos csicseri tészta sok zöldséggel

Pin It

Vélemény, hozzászólás?