A hangzatos cím egy igazi finomságot takar, amit biztos sokan készítettek már a gomba rajongók közül, hiszen ez nem más, mint egy laskagomba pörkölt, csak egy kissé más fűszerezéssel 🙂 Aki “húsevőből” lett vegán és szerette a pacalt, biztosan értékelni fogja, hiszen mind ízében, mind állagában hasonlatos…
Bár nem gondoltam volna, hogy vegán pacalt fogok valaha főzni, de kérem szépen mindennek eljön az ideje egyszer 🙂 Azt már mindenki tudja rólam, hogy a kérésekre nehezen mondok nemet… Kedves olvasóm keresett meg azzal, hogy a férjének készítene vegán pacalt, bár a neten is talált megoldásokat, kíváncsi lenne az én verziómra is 🙂
Hát íme az én Hozzávalók: 1 kg laskagomba, 25 dkg hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoranna, 1 csipet őrölt babérlevél, 2 evőkanál füstölt pirospaprika, só, bors, szőlőmagolaj
Tálaláshoz főtt burgonya, paleózóknak fehér édesburgonya
A laskagombát csíkokra vágtam. Az apró kockákra vágott hagymát az olajon megdinszteltem, belenyomtam a fokhagyma gerezdeket, majd rátettem a csíkokra vágott gombát és összeforgattam. Megszórtam füstölt pirospaprikával és felöntöttem annyi vízzel, ami épp ellepte. Sóztam, borsoztam és őrölt babérlevéllel, majorannával fűszereztem. Így főztem puhára, figyelve arra, hogy a végére teljesen elforraljam róla a vizet és finom telt szaftja maradjon.
Ha nem vagy vegán, de szereted az új ízeket, akkor is érdemes kipróbálni 😉