Kölesfasírt

vegán kölesfasírt

Kölesfasírtot készítettem vegán vendégek részére.
A köles egy általam nagyon kedvelt és sokoldalú alapanyag, főleg a vegán konyhában, mivel jól összeáll és tojás nélkül is nagyon finom.

A mostani kölesfasírtot egy kevés zsenge zöldborsóval bolondítottam meg, és azt kell mondja, a köles és a zöldborsó igencsak jó párosítás 🙂

vegán kölesfasírtHozzávalók: 1 bögre köles, 3 bögre víz, 1/3 bögre csicseriborsó liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, bors, szerecsendió, csipet fekete himalája só sütés előtt én gm morzsába forgattam, olaj a sütéshez

A kölest a háromszoros mennyiségű vízben megfőztem, egy kicsit inkább túlfőztem. Hagytam langyosra hűlni, majd hozzáadtam a fűszereket és a zsenge zöldborsót. A csicseriborsó lisztből víz hozzáadásával egy “nokedli tészta” állagú tojáspótlót kevertem és ezt is belekevertem a masszába.
Gombócokat gyártottam belőle, amiket ellapítva morzsába forgattam és forró olajban kisütöttem.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?