Mint azt mindig elmondom, őszibarackból nem tud elég teremni a környezetemben:)
Persze a tavaszi ültetéskor ültettünk mi mindenféle gyümölcsfát, csak éppen az őszibarack maradt ki… Majd ősszel… Addig pedig környezetem őstermelői, piaci kofái járnak jól, tuti felvásárló bázis vagyok:)
A levendula pedig másik nagy kedvencem, természetes hát, hogy házasítom, amivel csak tudom. Tavaly sárgabarackból készült levendulás, és természetesen szilvából, az idén az őszibaracknak jutott ki a jóból:) De még milyen jóból… Csuda finom lett:)
2 kg már letisztított őszibarack apróra vágva, 40 dkg nádcukor, 2 dl levendula szirup, 2 evőkanál szárított levendula virág, 1 csapott evőkanál citromsav
A levendula virágot csak a legvégén, az utolsó 2 percben tettem bele…
Nincs benne tartósító, zselésítő és egyéb csodák, szépen kifőtte a maga idejét, aztán ment az üvegbe, az üveg tótágast állt pár percig, majd mivel ebben nagyon elfáradt így elvonultak a jó meleg dunsztba aludni. Alig bírom kivárni, hogy felébreszthessem majd és kóstolót rendezzek mondjuk egy frissen sült, fonott kalácson:)
Gratulálok, jól kitaláltad. A napokban kipróbálom, ma már elhasználtam az érett barackokat.