Csipetkés francia csülök

csipetkés francia csülök

Tudjátok, hogy van ilyen, hogy “francia csülök”? Hát én nem tudtam, szépen rácsodálkoztam a piacon 🙂 De pont ezért, hogy ismereteim bővítsem, gyorsan vettem is belőle és mondhatom mély barátságot kötöttünk!

Első gondolatom az volt, hogy csülökpörkölt félét kéne csinálni belőle, ha már csülök, de ez igazából a köröm és a csülök közötti átmenet. Így a belőle készült étel is átmenet lett a gulyás és a pörkölt között..

Aki hozzám hasonlóan nem látott még ilyet, annak bemutatom, íme a francia csülök:

francia csülökHozzávalók:

1 kg francia csülök, 1/2 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 sárgarépa, 2 gyökér, 2 paprika, 1 paradicsom,1 tojásból csipetke, só, bors, piros paprika,  őrölt kömény, majoránna, borókabogyó

Hagyományos módon pörkölt alapot készítettem, a hagymából, paprikából, paradicsomból, majd annyi vízzel ami a csülköket ellepte felöntöttem, befűszereztem teljesen puhára főztem. Ekkor ment bele a burgonya és a zöldség, felöntöttem gulyás állagúra vízzel. Mikor a zöldség is puha volt, beleszórtam a csipetkét, még 10 percig főtt, aztán elzártam és magára hagytam. Mivel másnapra készült, így bőven volt ideje kihűlni, ezzel nekem alkalmam nyílt a felesleges zsiradék eltávolítására.

csipetkés francia csülökAki szereti az ilyen jellegű egytálételeket, bátran próbálja ki, nem egy salátástál, de az őszi munkákban megéhezett csapatnak nagyon kiadós ebéd volt.

csipetkés francia csülök

Pin It

Vélemény, hozzászólás?