
Sokszor rákívánkozom a hús mentes ételekre, ilyenkor igyekszem olyan köntösbe csomagolni, hogy a Család is szívesen fogyassza. Így járt a legutóbbi sütőtök is, fasírt golyóként végezte.
Vacsorára remek választás, gyorsan megvan, és tényleg nagyon finom, bátra ajánlom.
Hozzávalók: 40 dkg sült sütőtök, 1 kisebb fej lila hagyma, 1-2 alma (kb 20 dkg), 1 zsemle, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek ketchup, 1 ek Worchester szósz, só, bors, szurokfű, zsemlemorzsa
Hagyományos fasírt készítési módon, a zsemlét beáztattam, aztán kicsavartam, majd bele a tojás, a sült sütőtök apróra vágva, az alma reszelve, a lila hagyma, fokhagyma, szintén apróra vágva és fűszerekkel jól összegyúrtam. Egy kevés zsemlemorzsa kellett bele, de tényleg csak egy pici. Utána golyókat formáztam, belehempergettem a morzsába és forró olajban kisütöttem.
A terv az volt, hogy szépen belepakolom salátával és hagymalekvárral egy bagettbe, úgy tálalom, de mire befejeztem a sütést, eltűntek a golyócskák, csak az utolsó néhány, kissé túl is sült darab maradt, úgyhogy bagettbe csak a fotó kedvéért került 🙂