Csokis piskótatekercs Advent ízeiben

csokis piskótatekercs

Ünnep nem múlhat el piskótatekercs nélkül! Így került Advent első vasárnapján az asztalunkra ez pici rafinériával megbolondított csokikrémmel és az aktuális hozzávalókkal megbolondított édesség.

Ez a süti még nekem is ízlett 🙂 Az édesség függőség nálam a készítésben jelentkezik, de ebből most két szelet az én számlámra írható, ami ritkaság nálunk.
Mivel az elmúlt két nap torta lázban telt nálam, így csak valami egyszerűt szerettem volna mára sütni és persze Párom kedvébe járva esett a választás a piskótatekercsre. Mivel a tortából maradt ki mindkét csoki krémből (receptjét itt találod), így azokat is szerettem volna felhasználni, ugyanakkor szerettem volna az Ünnep ízeiből is belelopni valamit a sütibe.

csokis piskótatekercs

Különösebb recept nincs is hozzá, hiszen pusztán annyi történt, hogy az 5 tojásból készülő piskótatekercshez (receptet itt lelsz hozzá) a legvégén hozzákevertem egy kis marék mozsárban tört diót, a vele együtt tört 3 szem rózsaborssal, egy mokkás kanál fahéjjal és belereszeltem egy narancs héját.
Már sütés közben mennyei illatok lengték be a konyhát és a csokikrémekkel fantasztikus íz kombináció lett a végeredmény!

csokis piskótatekercs

A kiterített piskótába először a csokis krémet kentem, kb 1/3-ára, majd a fehér krémet a többi részre. A szélét (ahol a feltekerést elkezdtem) kiraktam narancs darabokkal, amiket előtte teljesen lehártyáztam, így tekertem fel. Gránátalmával díszítettem és külön kínáltam is még hozzá.

csokis piskótatekercs

Pin It

Vélemény, hozzászólás?