Mandarinos póréhagyma krémleves, pirított mandulával

Mandarinos póréhagyma krémleves, pirított mandulával

Egy leves, kicsit másképp… Póréhagyma, mert szeretjük, mandarin, mert szeretjük és szezonja van… 🙂

A mai menü a Mikulás jegyében telt, méghozzá azért, mert ma este érkezik…:) Párom bizony hajnalban kel, így az Ő ajándékát majd holnap posztolom, de a Mikulás vacsi az ma volt, és ezzel a levessel indítottunk, mert mandarin nélkül nincs Mikulás…

Mandarinos póréhagyma krémleves, pirított mandulávalHozzávalók, úgy nagyjából 🙂 : 25 dkg póré hagyma, 2 db mandarin, ,2 gerezd fokhagyma, 2 dl víz, 1 dl főzőtejszín, 1 ek házi vegeta, 1 dl olívaolaj, só, bors, szerecsendió, 5 dkg pirított mandula, tányéronként 2-3 gerezd mandarin

A hozzávalókat az olívaolajon megpárolom, majd felöntöm a vízzel és fedő alatt puhára párolom. Amikor minden puha, hozzáadom a bort és elpárolom róla, majd a tejszínnel besűrítem. a száraz serpenyőben megpirított mandulát tálaláskor adom hozzá.

Mandarinos póréhagyma krémleves, pirított mandulával

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?