Sajtos tésztában sült kelbimbó – hagymás csirkemellel

Sajtos tésztában sült kelbimbó - hagymás csirkemellel

Tisztában vagyok vele, hogy a kelbimbó egy megosztó növény, de mi nagyon szeretjük, szerencsére nemcsak én, párom is szívesen eszi különböző módon elkészítve. Ez a sajtos tésztás az egyik kedvencünk

Én azért is szeretem ezt a változatot, mert el lehet előre készíteni és már rövid idő alatt frissen tálalható, így aki nem számolja vadul a kalóriákat, annak egy remek vacsora!

Hozzávalók:
1/2 kg kelbimbó, 25 dkg rövidcső tészta, 2 dl tejszín, 20 dkg scamoza sajt, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, oregánó, snidling
30 dkg csirkemell filé, vagy apró hús, 2 fej lila hagyma, kevés olaj

a kelbimbót enyhén sós vízben előfőzöm, a tésztát kifőzöm, a tejszínt a sajt 2/3-ával és a fűszerekkel összekeverem, ebbe keverem a kifőtt tésztát és egy tepsibe borítom, beleültetem a kelbimbókat és a maradék sajtot ráreszelem.

Sajtos tésztában sült kelbimbó - hagymás csirkemellel180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütöm.
Közben egy serpenyőben olajat hevítek és a csíkokra vágott lila hagymát karammelizálom rajta, majd hozzáadom a csirke csíkokat lepirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm az egy deci borral és fedő alatt puhára párolom. Ha puha a hús, elpárolom róla a levet.

Sajtos tésztában sült kelbimbó - hagymás csirkemellel

A karammelizált hagyma édessége remekül kiegészíti a kelbimbó kissé kesernyés ízét, együtt fantasztikus párost alkotva.
A tésztát kockára vágva tálalom a hússal, száraz fehérbort, például Cserszegi fűszerest kínálok hozzá.

Sajtos tésztában sült kelbimbó - hagymás csirkemellel

Pin It

Vélemény, hozzászólás?