Füstölt pisztráng torma habbal

Füstölt pisztrán torma habbal

Mára virradóra jött a Mikulás, én ezzel a reggelivel leptem meg magam a nagy szakállú tiszteletére…

Előételnek, vagy könnyű vacsorának is kiváló, aki még nem evett pisztrángot, annak pedig mindenképpen kötelező fogás, de legalábbis erősen ajánlott!
Leveles tésztából készült fűszeres torony koronggal tálaltam, hát igen, a torony enyhén szólva is inkább a Pisai Ferde Toronyra hasonlít, mint az Eiffelre, de így legalább könnyebb volt tálalni 🙂 Egyébként pirítóssal is nagyon finom lenne, no de egy pisztrángot emeljünk a maga tornyára, akarom mondani torony magasra…

Füstölt pisztrán torma habbal Hozzávalók: füstölt pisztráng, egy darabka torma lereszelve, 2 evőkanál mascarpone, 2 evőkanál tejszín, só, citrombors, citrom, leveles tészta, fűszervaj

A leveles tésztát kinyújtom, majd korongokat szaggatok belőle, egy adaghoz 3 korong. A korong közepére tettem egy késhegynyi zöld fűszeres fűszervajat, rá a következő korong, fűszervaj, korong. 160 fokos, előmelegített sütőben megsütöttem.Füstölt pisztrán torma habbal

A friss tormát a mascarponéval, tejszínnel elkeverem, picit sózom és pár csepp citromot adtam hozzá. A halat feldarabolom, citromborssal szórom és tálalom.

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?