Karácsonyi reggeleken szokásunktól eltérően alaposan bereggelizünk, utána indulunk útnak rokon látogatóba. Nem történt ez most sem másként, de sűrű utazgatások közepette majdnem kimaradt ez a recept…
sajnáltam volna, mert amellett, hogy finom, egyformán örült neki kicsi és nagy, hogy “karifa” volt a reggeli 🙂 Így most kissé megkésve mutatom meg Nektek a “karifa” reggelinket, jó lesz jövőre 🙂
1 db óriáskiflit felkarikáztam, a karikákat tojás – tej keverékébe mártogatva megsütöttem, minden karikára került egy kevés dinsztelt spenótlevél, és a legnagyobb karikával indulva, kicsit elforgatva őket felépült a karácsonyfa. Csillag helyett egy szép fél dió került a tetejére és az egészet egy kevés frissen őrölt fokhagyma pehellyel szórtam meg hó gyanánt.
Egy kifliből 3-4 karácsonyfa kényelmesen kihozható és még az is megette a spenótot, aki egyébként húzza száját rá 🙂