Tavaly csináltam először, nagyon tetszett kis családomnak, főleg Apósomnak, aki nem szereti az édességet 🙂 Akkor sem időm, sem lehetőségem nem volt fotózni, most az ünnepre hangolódás jegyében ez volt a mai reggelink 🙂
Mint a bevezetőben írtam, nagy sikert lehet aratni vele, és nem nagy munka 🙂 Ráadásul a töltelékben bármilyen maradék elrejthető, felhasználható. Én most a töltött kakascombba szánt tölteléket teszteltem, így húsmentes, de igazából akár egy darabka virslit is becsomagolhatunk, azzal is nagyon finom lenne 🙂
Nem szaporítom a szót, mert megint tovább tart majd leírni, mint elkészíteni 🙂
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, tölteléknek bármi, amit szeretsz 🙂 A tölteléknél arra kell figyelni, ne legyen túl híg, ne legyen egy szétfolyt paca a végeredmény.
Az én töltelékem: 5 gombafej, 5 szem aszalt szilva, 5 dkg dió gerezd, 1 tubus krémsajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa
Kenéshez 1 tojássárgája, csipet fűszerpaprika
Töltelék: a gombát megdinszteltem szeletekre vágva, a diót száraz serpenyőben megpirítottam, az aszalt szilvát 4 részre vágtam és mindent bepakoltam a késes robotgépbe és készítettem belőle egy pépet, ami nem egynemű, tehát még nem pempő, de nagyobb darabok már nincsenek benne. Csipet só és frissen darált bors került bele és már kupacoltam is a téglalapokra felvágott tésztára
a tésztát feltekertem, a töltelék mellett összenyomtam mindkét oldalon és ollóval felvagdaltam a végeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és a végeket kicsit megborzoltam, majd sima tojássárgájával kentem míg, a szaloncukor fényes borítóját a paprikával elkevert tojássárga adja.
180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem (kb. 20 perc)